Sălăjeanul Vlad Morar a câştigat Cupa României cu Petrolul

Dacă fotbalul sălăjean trece printr-o perioadă cât se poate de nefastă, fotbaliştii sălăjeni ce reprezintă judeţul la cel mai înalt nivel au obţinut în acest sezon rezultate deosebite cu echipele lor de club. Bogdan Unguruşan a devenit vicecampion cu Pandurii Târgu Jiu, iar Vlad Morar s-a clasat pe locul trei cu Petrolul Ploieşti.

Sâmbătă seara, fotbalistul originar din Crişeni a intrat în istorie, câştigând Cupa României cu formaţia ploieşteană. Revenit după o accidentare destul de gravă, Morar a fost rezervă în finala cu CFR Cluj, de la Arena Naţională, iar antrenorul Cosmin Contra l-a aruncat în luptă în minutul 70, în locul lui Gicu Grozav. Scorul era 1 – 0 în favoarea „lupilor galbeni”, prin reuşita lui Bokila, din minutul opt, dar sălăjeanul Morar a fost foarte aproape de a majora avantajul pentru echipa sa.
La cinci minute după ce şi-a făcut apariţia pe teren, Morar a trimis primul şut pe spaţiul porţii, din afara careului, reţinut de portarul Felgueiras. Cu patru minute înaintea timpului regulamentar, fotbalistul originar din Crişeni a fost foarte aproape să dea lovitura. Acesta a trimis un nou şut din marginea careului, mult mai puternic de această dată, respins cu dificultate în corner, de sub transversală, de goalkeeper-ul CFR-ului.
Petrolul Ploieşti a câştigat pentru a treia oară în istorie Cupa României, un trofeu care a venit după 18 ani de absenţă.

Leave a Comment